Another professional disappointment

Na 3 jaar stilte op vlak van bloggen voelt het aan alsof het tijd is voor een nieuwe start! Jammer genoeg komt die er eerder na een gevoel van onmacht en enorme teleurstelling. Zoals de meeste onder jullie op mijn verschillende kanalen konden lezen, heeft mijn huidige werkgever beslist om mijn rol te schrappen waardoor ik zonder werk kom te zitten.

Het laatste anderhalf jaar heb ik me als HR professional voor het eerst internationaal kunnen uitleven in de rol van HR Coördinator voor de firma Radius Payment Solutions, één van de grotere wereldspelers op vlak van wagenparkmanagement. Mijn rol bestond erin een volledige recruteringscyclus op poten te zetten voor België, Nederland en Frankrijk. Daarnaast nam ik ook alles van payroll voor mijn rekening. Drie landen lijkt een grote regio maar in the end ging het over drie kantoren in Ronse (BE), Breda (NL) en Rijsel (FR). Het leuke aan de rol is dat ik de allereerste persoon op HR was buiten de hoofdzetel in UK en dat ik vanaf een blanco blad kon vertrekken. Voordien werd er enkel met interim kantoren gewerkt en daar probeerde ik de switch te maken richting direct recruitment.

De  job events die we lokaal hebben ingevoerd, zijn de sleutel tot succes geworden en waar ik enorm fier ben dat alle medewerkers hieraan hebben mee gewerkt door actieve ambassadeurs te worden. Daar waar UK altijd als voorbeeld diende, zijn we er hier in geslaagd om UK naar ons te laten kijken. Onze formule werd ondertussen al ruimschoots gekopieerd en geïntroduceerd in andere Radius kantoren all over the world!

Maar goed, na alle successen komt daar jammer genoeg een einde aan. De procedures staan en er is een lokale verankering waardoor ik blijkbaar mezelf overbodig heb gemaakt. Vanaf heden zal alles wat ik heb opgebouwd worden opgevolgd vanuit UK en zal er geen lokale HR aanwezigheid meer zijn. Mijns inziens een totaal verkeerde keuze vanuit business perspectief. Opnieuw een goede les waarbij je leert dat niets in het leven vanzelfsprekend is en al helemaal niet dat je onmisbaar bent.

Wat ik ga onthouden van deze periode in mijn professionele loopbaan is dat ik met fantastische mensen heb mogen werken. Velen zijn naast collega’s echt vrienden geworden wat het afscheid nog moeilijker zal maken. Naast mijn fantastische stad Ronse leerde ik de fantastische stad Breda kennen, de parel van het Zuiden met zijn Brabantse gezelligheid.

blog

Maar zoals met alles in het leven komt ook hier een eind aan het lied en focus ik mijn pijlen op de toekomst. Op deze mooie late zomerse dag laat ik alle negativiteit en frustraties los en start ik de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. De zoektocht zal lang en moeilijk zijn maar ik ben ervan overtuigd dat dit opnieuw zal resulteren in een fantastische uitdaging!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s