What’s next??

Het begint er zo stilaan naar uit te zien dat volgende week vrijdag mijn laatste werkdag voor Radius zal zijn. In tussentijd blijf ik braaf mijn opzeg presteren en probeer ik de zaken positief te benaderen. Maar ik moet toch toegeven dat het met de dag moeilijker wordt. De meeste overdrachten werden afgewerkt en de personen die mijn taken zullen overnemen, hebben hun taken en verantwoordelijkheden opgenomen. Hierdoor zijn mijn dagen verre van gevuld en is het meestal wachten tot er een email of call binnen komt tot wanneer men mij echt nodig heeft. Het zijn met andere woorden heel lange dagen als ik me beleefd wens uit te drukken …

De vrijgekomen tijd gebruik ik zo veel mogelijk om alle jobsites en dergelijke te screenen naar mogelijks nieuwe opportuniteiten. Helaas zijn er op vandaag in de regio heel weinig dergelijke opportuniteiten beschikbaar en is het in mijn hoofd nog één grote warboel over wat ik nu eigenlijk wil. Gezien mijn ruime ervaring in verschillende facetten van HR wil ik me niet vastpinnen op één specifiek doelgebied zoals payroll of recrutering. Mijn grootste voldoening haal ik door eerder generalistisch te werken en continue te switchen tussen verschillende taken door. Verder heb ik door te werken bij Radius ook ontdekt dat ik vlot ben in het enthousiasmeren van medewerkers waardoor een rol als teamleader – coach ook één van de mogelijkheden is. En eerlijk gezegd kan en mag dit ook buiten HR zijn.

Een andere en derde optie is een mogelijkse piste als HR consultant waarbij je dan als zelfstandige aan de slag gaat en van het ene naar het andere project gaat. Hier schrikt de onzekerheid en mogelijks gebrek aan stabiliteit me wel een beetje af. Tussen verschillende opdrachten door kunnen periodes zonder opdrachten en inkomen zitten en ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik daar zou mee omgaan. Dus moesten er onder mijn lezers experten ter zake zitten, ik hoor graag jullie tips and tricks of do’s en don’ts. Misschien kunnen deze me wel helpen een juiste beslissing te nemen …  

Ik ben altijd  al iemand geweest die vol zal inzetten op medewerkers aangezien zij de human capital zijn van je organisatie. Een werkgever staat maar zo sterk als zijn medewerkers. Een werkgever die niet investeert in zijn medewerkers zal weinig tot geen vooruitgang boeken binnen de huidige marktstructuur. Daar ben en blijf ik ten volle van overtuigd! Vorige week had ik een gesprek met iemand uit mijn netwerk en Paul omschreef het als human interest en deed me beloven aan die visie te blijven vasthouden. En vooral in mezelf te blijven geloven!

Dus ook al ben ik momenteel een vat vol frustraties en zit ik met enorm veel vraagtekens, ik zal nooit ofte nimmer aan mezelf gaan twijfelen of opgeven. Wat ik wel al leerde van eerdere tegenslagen is dat niets je zo maar in de schoot zal geworpen worden en dat hard werken altijd loont. Alles komt altijd op zijn pootjes terecht en aan mijn toekomstige werkgever zou ik willen meegeven dat deze ondertussen doorgewinterde human interest specialist klaar is om met volle goesting zijn tanden te zetten in een nieuw project!

To be continued …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s